Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем Карамел с цели круши

Крем Карамел с цели круши

Крем Карамел с цели круши
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Такъв крем-карамел не сте опитвали досега - какво чакате още"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия
  • круши - 2 бр. пресни или от консерва
  • захар - 170 г
  • За карамела
  • захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете крушите, ако са пресни, с 1 с.л. захар за 15 минути. Разрежете на две и изчистете от семките и дръжките. Оставете да изстинат.

Ако ползвате от консерва ги изцедете. В тавичка направете карамела и залепете за него крушите. Разбийте яйцата. Добавете ванилията.

Сложете млякото със захарта на котлона (не трябва да завира, само да се разтопи захарта).

Смесете млякото с яйцата, като бъркате постоянно. Изсипете сместа в тавичката при карамела.

Печете на водна баня на 150 градуса. Готовия крем карамел оставете за няколко часа в хладилника, за да стегне.

Крем Карамелът с цели круши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: