Миш-маш с кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Миш-маш с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г по избор
  • чушки - 300 г мариновани пиперки
  • домати - 4 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 100 г краве
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в зехтин. Щом промени цвета си, към него се добавя и каймата. Поръсва се с малко подправки и се прибавят нарязаните чушки и доматите.

Яденето се разбърква и се оставя да къкри на слаб огън около 15-20 минути. После се слагат и разбитите яйца. Бърка се енергично, за да не загори яденето.

След 5-10 минути се добавят и нарязаното на кубчета сирене и надребнените скилидки чесън. Поръсва се още веднъж с подправки и котлонът се изключва. Яденето се оставя на него още 10 минути, след което се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: