Сочна кокошка в марината

Марина НордМарина НордНовак1219
05/11/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 414
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се обелват. Кокошката се измива добре. Пет скилидки чесън се нарязват на ситно. Солта се смесва с мащерката, черния и червения пипер.

Добавя се нарязаният чесън и зехтинът. С тази смес се натрива добре кокошката както отвън, така и отвътре.

Кокошката се оставя в съд, похлупва се с капак и се оставя за 1 час да се маринова в хладилника.

В тава, намазана с масло, се слага кокошката, а около нея се нареждат останалите скилидки чесън.

Лукът се реже на четвъртинки и се добавя към кокошката. Картофите се режат на половинки и се добавят в тавата. Пече се на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар