Шницели от калмари

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шницели от калмари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г туби
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • хляб - 1 филия бял
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако е необходимо калмарите се почистват от пипалата и кожата, като се отстранява и перото вътре в тубата на калмара. Лукът и филето на калмарите се смилат или раздробяват в чопър.

Отделя се жълтъка от белтъка на едното яйце и жълтъкът се добавя в сместа с раздробените калмари. Хлябът се накисва в прясното мляко и също се добавя. Овкусява се със сол и черен пипер и каймата хубаво се омесва.

Белтъкът се разбива на пяна и с внимателно разбъркване отдолу нагоре се съединява с останалите продукти. Оформят се неголеми шницели и се потапят във второто вече разбъркано яйце.

Пържат се от двете страни докато поруменеят. Поднасят се с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: