Свинска супа с фиде

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинска супа с фиде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Всички се прехласват по пилешките супички, а разбирачите си сипват втора порция и с удоволствие си хапват"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г нетлъсто
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • фиде - 1 топка
  • магданоз - 1 с.л., накълцан
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки кубчета и се задушава в тенджера с олиото и малко вода докато омекне.

Лукът се нарязва на ситно, морковите, целината и картофите се почистват и нарязват на дребни кубчете. Добавят се към месото и се задушават.

Доматеното пюре се размива с малко вода и се добавя към месото и зеленчуците.

Долива се вода и когато зеленчуците омекнат се слага фидето, чубрицата и солта.

Варим свинската супа още 5 -6 минути. Сваляме от котлона и застройваме.

Застройката приготвяме, като отделяме жълтъците на яйцата и ги разбъркваме с киселото мляко.

Към тази каша с черпак сипваме по малко от бульона на супата и когато температурата се изравни с тази на супата застройката се изсипва в тенджерата.

Посипваме с нарязан магданоз.

Свинската супа с фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: