Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки главички и спанак

Супа от агнешки главички и спанак

IvankaIvanka
Новак
252422
Супа от агнешки главички и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 2 бр.
  • спанак - 500 г
  • лук - 1 гл.
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешките главички в подсолена вода.

Отделяме месото, мозъка и езика и ги нарязваме на дребно.

Нарязваме на дребно спанака.

Нарязваме на ситно лукът и го задушаваме в мазнината с малко вода, като прибавяме брашното и червения пипер.

Във врящ бульон изсипваме нарязаните език, месо, мозък, спанак и задушения лук.

Варим супата на умерен огън 10-15 минути. Разбиваме киселото мляко с яйцето и застройваме готовата супа. Накрая поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Александров
Стоян Александров
Любимата ми!
10.05.2016 18:06