Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки главички с пресен лук и джоджен

Агнешки главички с пресен лук и джоджен

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Агнешки главички с пресен лук и джоджен
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Неустоимо предложение за почитателите на традиционната Българска кухня - хапвайте и Наздраве"

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 2 бр.
  • пресен лук - 2 - 3 стръкчета
  • джоджен - няколко листа
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре агнешките главички. Сварете ги в леко подсолена вода за около 50-60 мин.

Овкусете ги със сол и черен пипер. Сложете в тава, прецедете бульона и го изсипете в тавата с няколко малки кубчета масло.

Сложете лука нарязан на едро, заедно с листата джоджен. Завийте тавата с фолио и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 120 минути.

Към края на печенето махнете фолиото и намажете с масло и пставете да се запекат. Сервирайте ги цели или ги обезкостете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: