Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Ориз на фурна»Заешки главички с ориз и пресен лук

Заешки главички с ориз и пресен лук

Заешки главички с ориз и пресен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не се чудете какво да правите със заешките главички, ами бързо ги мятайте във фурната с ориз и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • заешки главички - 4 - 5 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 3 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете главичките да се варят, когато образуват пяна, я оберете или сменете водата с чиста. Като поврат около 30 минути, овкусете с малко сол.

Сварените главички извадете от бульона. Запържете лука в плаке или тава, после прибавете ориза и заедно го запържете до прозрачност.

Сипете три чаши вода и от подправките, поставете главичките, върху всяка сложете парче масло и малко червен пипер.

Печете ориза на фурна до готовност.

Заешките главички с ориз и пресен лук са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: