Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Бързо фрикасе с кисело мляко

Бързо фрикасе с кисело мляко

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бързо фрикасе с кисело мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Досега сте приготвяли фрикасе само с прясно мляко? Голяма грешка! Най-вкусното фрикасе се прави с кисело мляко!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • магданоз - 1 стрък
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте маслото на слаб огън и с непрекъснато бъркане добавете брашното.

Малко по малко вложете киселото мляко и продължавайте да бъркате с дървена лъжица, докато се получи гладък сос.

Ако сместа ви се струва прекалено гъста, разредете с малко вода и разбъркайте. Отдръпнете от огъня и смесете с разбитото яйце /то трябва да е със стайна температура/. Разбъркайте пак и върнете на котлона.

Сложете пилешкото месо, което преди това сте накъсали и счуканите скилидки чесън.

Дръжте фрикасето още десетина минути на огъня и отдръпнете от огъня.

Поръсете готовото фрикасе с листенца магданоз и сервирайте.

Ако обичаш фрикасе, опитай непременно и рецептите ни за кюфтета фрикасе, класическото пиле фрикасе или научи вкусните тайни на фрикасето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах пилешкото сурово ли трябва да го сложа????
09.09.2024 16:14
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Пилешкото сурово ли е?
21.04.2024 18:13
Анонимен
Анонимен
Aз варя предварително месото и ако сокът стане гъст го разреждам с малко бульон.
13.10.2024 16:00
Ивелина
Ивелина
И използвайте бульона от пилето.
01.12.2017 14:15
14
1
Ивелина
Ивелина
С цяла кофичка мляко ще стане много кисело.Пробвайте с 3-4 лъжици.
01.12.2017 14:13
11
5