Кашкавалки със сода

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131621
Кашкавалки със сода2 / 2
22/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Имаме идея какво да приготвите неделя за закуска, затова навийте часовника и събудете близките си с топли кашкавалки със сода"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч. нискомаслено
  • извара - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кашкавал - за поръсване, растителен
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. Брашното се пресява три пъти, за да стане по-въздушно. В него се прави кладенче и се изсипват разбитите яйца, зехтинът, киселото мляко, солта, захарта и изварата. Продуктите се разбъркват и с набрашнени ръце се замесва тесто.

То се оставя да отдъхне 15 минути и пак се размесва. Къса се на топки, които леко се сплескват.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна около половин час.

Накрая се поръсват с настърган кашкавал. По желание освен него могат да се добавят и любими подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Два броя са достатъчни, но ако желаете, можете да добавите още. Въпрос на вкус. :)
20.01.2016 10:57
Marijana
Marijana
I kolko SA qicata v receptata?
04.01.2016 16:10