Картофени кашкавалки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Картофени кашкавалки
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ъпгрейдваме любимата закуска и правим кашкавалките картофени"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • масло - 1 бучка
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 2 шепи настърган
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги отцеждаме. Намачкваме ги докато са още топли.

Добавяме маслото и оставяме да се охладят леко. Добавяме солта, яйцето, киселото мляко и кашкавала. Разбъркваме добре.

Добавяме брашното, ако е необходимо добавяме още брашно, трябва да се получи еластично тесто.

Намазняваме си плота и взимаме част от тестото (приблизително колкото една шепа), правим го на топка и разточваме (не трябва да е тънък листът).

Поставяме в тава с хартия за печене. След като сме готови с всички кашкавалки, печем в предварително загрята фурна до златист цвят.

Ароматът, който се разнася в кухнята, е страхотен!

Приятен апетит! Картофените кашкавалки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: