Попарник със сирене

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър12141012
21/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 795
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в около 350 мл топличка вода и се оставя така за 15 минути. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Там се изсипва сместа с маята и размекнатото краве масло.

Разбърква се и се замесва тесто. То се поставя в набрашнен съд и се покрива с чиста кърпа. Оставя се да бухне около 80 минути. След това с намазнени ръце се накъсва на десетина топки. Всяка от тях се разточва на кръг и се поръсва със сирене.

Завива се на руло, което се свива на охлювче и се поставя в намазнена тава. Всички охлювчета се нареждат плътно едно до друго.

Намазват се с разбити яйца. Така приготвеният попарник се вкарва в нагорещена фурна и се пече до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар