Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пълнозърнест попарник

Пълнозърнест попарник

RenkataRenkata
Чирак
4130581392
Пълнозърнест попарник
Снимка: Renkata
1 / 2
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
290 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг пълнозърнесто
  • олио - 100 мл
  • мая - 2 ч.л. нахутена
  • сирене - 100 - 200 г
  • яйца - 2 - 3 бр
  • вода - 500 - 600 мл, ако се наложи още
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното минаваме през сито, маята и захарта се смесват с малко хладка вода и се остава за 20 минути да шупне. На плот или в тепсия изсипваме брашното и си правим кладенче.

Слагаме маята, солта, олиото (слага се повече, защото по този начин омекотява тестото), оцета и по-малко вода и започваме да месим.

След като сме замесили тестото, го слагаме да втасва за около 2 часа, след това пак го размесваме и отново да втасва.

Хубаво е няколко пъти да се размесва и да втасва. Като е готово разделяме тестото на 3 топки и ги правим на три блата с точилка.

Подмазваме тепсията с олио слагаме единия пласт, добавяме смес от сирене и яйца и така следващия пласт, смес и покриваме с третия пласт.

Оставяме още да втасва. Подмазваме с олиото отгоре и печем в студена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: