Хрупкава панирана риба с копър

09/11/2015
"За по-свеж и неустоим вкус на панираната риба добавете просто малко копър - резултатът ще ви изненада приятно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 839
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • филе - 600 г от бяла риба
  • брашно - 200 г
  • нишесте - 60 г царевично натурално
  • вода - 160 г студена
  • копър - 60 г накълцан
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 80 мл
  • бял пипер - на вкус
  • лимони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме 160 г от брашното с нишестето и солта. Добавяме студената вода и бъркаме докато се получи гладка смес. Покриваме купата с панировката с прозрачно фолио и оставяме за час да втаса.

Филето от рибата нарязваме по диагонал на парчета и овалваме в копър. След това овалваме в останалото брашно смесено със сол и пипер.

Слагаме в панировъчната смес содата за хляб, разбъркваме и потапяме рибените парчета в нея. Пържим в горещо олио на средна температура за 2-3 минути от всяка страна.

Парчетата трябва да станат хрупкави. Изваждаме ги и изцеждаме от мазнината върху салфетка. При сервиране гарнираме с лимонови резенчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар