Начин на приготвяне
Потапяме маята и захарта в около 1 ч.ч. топличка вода и се оставя встрани, за да се пресее брашното. В него се прави кладенче, където се наливат сместа с маята, прясното мляко, слънчогледовото масло.
Посолява се и се разбърква, след което започва голямото месене. Когато се получи меко тесто, се оставя да отдъхне 30 минути. След това се замесва отново и се разделя на 2 или 3 топки.
Всяка от тях се разточва на кръгла кора, която пък се реже на триъгълници. Те се завиват на кифлички, които пък се подреждат в намаслена и набрашнена кръгла тава плътно една до друга.
При подреждането им можете да следвате някакъв определен ред, за да изглежда по-красиво. Така сглобената погача се намазва добре със зехтин и се пъхва в загрята на 180 градуса фурна.
Пече се около 40 минути. През това време може да бъде намазана с мазнина още 1-2 пъти.