Начин на приготвяне
Замесва се меко и нелепнещо тесто от изброените съставки. Може да се използва и хлебопекарната на програма тесто.
Оставя се да втаса около 1 час на топло, като се намаже отгоре с олио, за да не хване кора. След това се премесва и оставя за 15-20 минути.
Плънката се приготвя, като сиренето се натрошава в купа, прибавят се яйцата и се разбърква.
Тестото се разделя на 3 части - голяма, средна и малка. Разточват се на кръгли кори, помежду им се намазват с масло и се нареждат върху хартия за печене. Първо се слага голямата, после средната и отгоре малката кора.
По средата се слага малка кафена чашка. Нарязва се от чашката към края на четири места. След това се маха чашката и се слага плънка, навива се като кифлички навътре, така всички листа.
Хваща се хартията и се прехвърля в по-малка тавичка, за да може да се надигне по време на печенето. Намазва се с разбит жълтък, прясно мляко и олио, полива се с разтопено масло.
Втасва във фурната на 30-40 градуса около 30 минути. После погачата се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След като се изпече се напръсква малко с вода и се покрива, за да омекне коричката.