Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тажин»Пилешки тажин с нахут

Пилешки тажин с нахут

Пилешки тажин с нахут2 / 2
10/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Всяко ястие приготвено в тажин е уникално вкусно, открийте защо тук"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • нахут - 250 г сварен
  • маслини - 50 г зелени с костилка
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • зелен пипер
  • кускус - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме тажина на котлона и изсипваме едро нарязания лук и нахута. Подреждаме бутчетата и разпределяме маслините. Лимонът нарязваме на четвъртини и го подреждаме до пилето.

Поръсваме с подправките и доматеното пюре и затваряме капака. Задушаваме под капак за 50-60 минути. Сервираме върху кускус.

Аз моят го приготвям по следният начин - в купа изсипвам 1 чаша кускус, който заливам с 2 чаши вряла вода или пилешки бульон (слагам и свежи подправки, ако рецептата изисква). Покривам със свежо фолио и оставям докато напълно поеме течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: