Гъбена супа с масловки

Гъбена супа с масловки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
22/11/2015
"Масловките се приготвят както всички останали гъби, просто гъбената супа с тях е по-вкусна"
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 397
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява масло и в него се задушават нарязаните на дребно лук и гъби. Щом те омекнат, се добавят морковите и чушката. Налива се вода, която поне трябва да покрива продуктите.

Ако предпочитате супата да е по-рядка, добавете допълнителна течност. Щом гъбите и зарзаватът са достатъчно сготвени, прибавете лимоновия сок и подправките. Поръсете с фиде и дръжте на огъня още 10 минути.

След като изключите котлона, изсипете сметаната в купичка. Добавете малко от супата и разбъркайте. Налейте обратно в яденето и разбъркайте. Поднесете охладената с парченца магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар