Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по горнооряховски

Яйца на очи по горнооряховски

МиссаМисса
Помощник Готвач
502941581
Яйца на очи по горнооряховски
Снимка: Мисса
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Така се прави, скриваш суджука под яйцата и хапваш с апетит"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • горнооряховски суджук - няколко резена
  • олио
  • шарена сол
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запържват парченцата суджук в загрятото олио и след това се чукват яйцата отгоре.

По време на пърженето бъркайте само белтъка и отстранявайте неизпържения белтък около жълтъка.

Така продължавате до пълна готовност, а след това поръсвате с подправките. При желание може да се добави и малко чубрица - стрита.

Това не е ястие от кухнята на елитен ресторант, но е много просто и лесно за приготвяне и спасява моментите, когато хладилникът се окаже празен и трябва да се измисли нещо набързо.

Бон Апети по горнооряховски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: