Захаросан джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
11/11/2015
"Ето един начин да съхранявате джинджифил - като го захаросате "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 613
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • джинджифил - 200 г корен
  • кафява захар - 3 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се обелва и се нарязва на много тънки резени с помощта на белачка за зеленчуци. Слага се в тенджера и се залива с вода така, че съвсем леко да покрива резените.

Вари се на среден огън до омекване - около 30 минути. Отцежда се, а от водата от варенето може да се направи чай. Свареният джинджифил се слага в тенджера, добавя се захарта и водата, за да се сварят резените в сироп.

Вари се на силен огън при непрекъснато бъркане, докато сиропът се изпари почти изцяло. Резените джинджифил се вадят и всеки резен се овалва в кафява захар.

Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре. След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява до 3 месеца.

Торба за шприц 30 см-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Торба за шприц 30 см
8.66 лв.
6.67 лв.
Виж ››

Торба за шприц, която винаги ще бъде на линия, когато трябва да приготвите торта или сладкиш за важен повод. Изработена е от текстил, почиства се лесно и побира голямо количество смес за желаната декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар