Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата и ги обелваме.
Отрязваме капаче от към заострената част и внимателно изваждаме жълтъка.
Измиваме и нарязваме на ситно спанака. Варим го в подсолена вода, отцеждаме го.
В купа смесваме стритите жълтъци, настъргания кашкавал, спанака и черния пипер.
С получената смес внимателно пълним яйцата.
Захлупваме ги с капачетата и ги подреждаме в тавичка, намазана с масло. За да останат прави, може да отрежем съвсем малко откъм дъното.
Останалата смес разбъркваме с прясното мляко и брашното. Разпределяме я между яйцата.
Върху всяко яйце поставяме парченце масло.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 мин.