Начин на приготвяне
Сваряваме киноата в заврялата вода, подправена с хималайска сол, черен пипер и шарлан за около 20 минути.
Дръпваме от котлона и оставяме да си поеме водичката (в случай че има в излишък, я отцеждаме).
Измиваме и нарязваме спанака и пресния лук. Сипваме ги в дълбок керамичен тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме загряли слънчогледовото масло – шарлан.
Разбъркваме и ги оставяме под капак за около 5 минути, докато омекнат. След това прибавяме сварената киноа и двете разбъркани яйца, които в купичката сме подправили с 2 щипки къри.
Хубаво разбъркваме, така че яйцата да се разпределят равномерно и да обгърнат зрънцата киноа. Подправяме със смлян на мелничка черен пипер и хималайска сол – на вкус.
Пържим още няколко 5 минути и сваляме от котлона.
По желание сипваме порцията във форма за торта, оформяйки блат, поръсен с нарязан пресен лук и украсен с листенца бейби спанак и цвят невен.
Поднасяме ароматното чудно вкусно ястие киноа със спанак и яйца топло – изпълнено с наситени вкусове!