Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Киноа със спанак и яйца

Киноа със спанак и яйца

Киноа със спанак и яйца
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Идея за приготвяне на любимата ни киноа - със спанак и яйца"

Необходими Продукти

  • спанак - 3 шепи листа (250 гр)
  • пресен лук - ½ връзка
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1/3 ч.л., на вкус
  • къри - 1 - 2 щипки
  • бейби спанак - няколко листенца, за украса
  • невен - цвят, за декорация
  • За варивото
  • киноа - ½ к.ч.
  • хималайска сол - ½ к.л. равна
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • шарлан - 1 ч.л.
  • вода - 1 и ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме киноата в заврялата вода, подправена с хималайска сол, черен пипер и шарлан за около 20 минути.

Дръпваме от котлона и оставяме да си поеме водичката (в случай че има в излишък, я отцеждаме).

Измиваме и нарязваме спанака и пресния лук. Сипваме ги в дълбок керамичен тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме загряли слънчогледовото масло – шарлан.

Разбъркваме и ги оставяме под капак за около 5 минути, докато омекнат. След това прибавяме сварената киноа и двете разбъркани яйца, които в купичката сме подправили с 2 щипки къри.

Хубаво разбъркваме, така че яйцата да се разпределят равномерно и да обгърнат зрънцата киноа. Подправяме със смлян на мелничка черен пипер и хималайска сол – на вкус.

Пържим още няколко 5 минути и сваляме от котлона.

По желание сипваме порцията във форма за торта, оформяйки блат, поръсен с нарязан пресен лук и украсен с листенца бейби спанак и цвят невен.

Поднасяме ароматното чудно вкусно ястие киноа със спанак и яйца топло – изпълнено с наситени вкусове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: