Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Пикантно пилешко филе в гювечета

Пикантно пилешко филе в гювечета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пикантно пилешко филе в гювечета2 / 2
20/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако сте фен на гювечетата, но не разполагате с много време, пробвайте тази рецепта. Вкусът е неповторим и със сигурност ще ви хареса."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 гр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 гр.
  • магданоз - ½ връзка
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди посоляваме и овалваме в брашно, в което сме добавили черен пипер.

Изпържваме ги в тиган с олио от двете страни.

Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме почистените и нарязани лук и гъби. Поръсваме с нарязания магданоз, пускаме лютата чушка и заливаме с доматения сок.

След като заври, връщаме нарязаните пилешки гърди и разпределяме в гювечета.

Преди да поставим в студената фурната, поръсваме с настърган кашкавал.

Печем около 30 мин. на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Благовеста Ангелова
Благовеста Ангелова
Може ли да прибавим и бяло вино към рецептата
04.08.2018 21:34
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
В комбинация с лютичко е супер
28.02.2016 22:04
5
2
никнай
никнай
Е най-после нещо което си заслужава - браво.
21.02.2016 03:13
3
1
димов
димов
гърдите само ги запечатваме ли на тигана или ги готвим до готовност ?
07.02.2016 20:12
8
3
1
Покажи всички подкоментари