Начин на приготвяне
Продуктите са за 3 гювечета и се разпределят по равно в тях.
Пилешкото филе се измива, подсушава и изпича на тиган, скара или на жар. Нарязва се на парчета.
На дъното на гювечетата се поставя сиренето, върху него доматите - по 5. с. л. във всяко гювече. После пилешкото филе, нарязаните на парчета печени чушки.
Отгоре се поставят предварително обелените и полусварени нарязани на кубчета картофи. Поръсва се с босилека и мащерката. Върху тях се слага предварително бланширания за 2-3 минути карфиол.
Наредените продукти се заливат с по 5 с. л. сок от туршия (правена е с оцет, захар и сол). Слага се лютата чушка и по 1 с. л. олио.
Гювечетата се захлупват (да са сухи отвън) и се поставят в незагрята фурна. Готвят се 20-25 минути. 3-4 минути преди да са сготвени, в гювечетата се чуква по 1 яйце и се връща във фурната, докато се изпече.
Сол не е необходима, достатъчно се овкусяват продуктите, но ако все пак имате нужда от още, посолете допълнително.