Домашно пълнено прасенце

Домашно пълнено прасенце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Домашно пълнено прасенце1 / 2
12/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
"В един идеален свят това пълнено прасенце вече щеше да се пече във фурната"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме 2 с.л. мас или масло в тиган и в него запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме сол, половин лъжица червен пипер, наситнения магданоз, разбъркваме и добавяме чаша ориз. Отново разбъркваме и оставяме да се позапържи.

Изливаме чаша и половина гореща вода, в която сме размили 1 с.л. доматено пюре и варим докато водата се изпари. Сваряваме и нарязваме черния дроб и го прибавяме към ориза. Сипваме и измитите стафиди, смесваме всичко много добре и сваляме тигана от котлона.

С така приготвената плънка напълваме прасенцето, заливаме вътрешността му с кафена чаша топла вода и зашиваме отвора.

Намазваме отвън с масло и червен пипер, сипваме в тавичката 2 -3 чаши вода с 1 с.л. размито доматено пюре и печем в умерена фурна на 180 градуса, като от време на време поливаме със соса от тавичката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: