Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тесто»Класическо тесто за еклери

Класическо тесто за еклери

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Класическо тесто за еклери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Искате ли и вашите еклери да бухнат така? Вижте тайната"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • яйца - 3 бр. големи
  • масло - 1/2 ч.ч. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на котлона се слага вода /около 1 ч.ч./. Щом заври към нея се добавя стопеното краве масло. Бърка се и на тънка струя се влага брашното.

Бъркането продължава на слаб огън, докато се получи гъста каша. Отстранява се от огъня, за да се поохлади. След това постепенно се добавят яйцата и отново имаме старателно бъркане.

От така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като се изсипе брашното тестото се бърка с дървена лажица докато не се отлепи от стената на съдъ и на по охладено тесто се добавят яайцата до получаване на гладко тесто така бухват ако е мн влажно тестото стават мн глетави и не бухват изпитано
25.09.2023 14:12
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Е тези на снимката като ги гледам хич не са правени с лъжицата?
06.05.2016 09:47
53
2