Начин на приготвяне
В тенджера изсипете водата и олиото и ги оставете да заврят. Когато са готови, добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато се получи гъста смес. Сместа се маха от котлона и се оставя да изстине.
След като е вече изстинала, започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след чукването на всяко бъркате добре. Ще получите още по-гъсто и лепкаво тесто.
На дъното на тава сложете хартия за печене и с помощта на лъжица започнете да гребете от сместа и подредете еклерите, като е желателно да оставите известно разстояние между тях. Когато и последното еклерче е сложено, сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 30 минути.
Докато еклерите се пекат си пригответе крема. В тенджера изсипете млякото и оставете да заври. Когато е готово, добавете разбитите със захарта яйца и размитото с малко вода брашно. Бъркайте непрекъснато няколко минути и добавете маслото.
Разбъркайте отново добре. Накрая добавете ванилиите. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат. Когато са готови, разрежете внимателно през средата и поставете от крема. Готовите еклери може да поръсите с пудра захар.
Коментари