Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по савойски

Яйца на очи по савойски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Яйца на очи по савойски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Не са яйца като яйца, а по савойски - значи страхотни"

Необходими Продукти

  • мазнина - 100 г масло
  • картофи - 700 г
  • кашкавал - 100 г настърган ементал или обикновен кашкавал
  • яйца - 5 броя
  • сметана - 100 гтечна готварска
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в тиган в маслото до златисто от двете страни на умерена температура.

След това поръсете с настъргания ементал/кашкавал и направете гнезда за яйцата. Добавете внимателно яйцата в подготвените гнезда.

Добавя се и течната сметана, като се полива цялото ястие. Поръсва се със солта и пипера и се пържи, докато белтъците побелеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка: