Млечна баница с грис

ЕфросияЕфросияНовак301
19/11/2010
"Свободни сме и приемаме покани за баници, баници с грис и най-вече за млечни баници с грис!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 575
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 1/2 пакет
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. масло
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 8 броя
  • портокали - кората на 1 портокал (или лимон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва със захарта и маслото, прибавя се на струя грисът и се разбърква до получаване на гъст крем. Оставя се да изстине и в него се сипват разбитите яйца и настърганата портокалова кора.

В намазнена тавичка се нареждат половината от готовите кори. Напръскват се с мазнина и се заливат с крема. Баницата се покрива с останалите кори, залива се с разтопено масло и се пече на умерена фурна.

Нарязва се на парчета и се поднася топла, поръсена със пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дани
Дани
13.01.2014 17:00
Странно, че се сервира топла, но във всеки случай рецептата е доста интересна. Ще я направя, няма никакво съмнение, но определено у дома по-скоро биха хапвали тази баница студена, защото това си е десерт.
0
0