Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Бистра курбан чорба от агнешко месо

Бистра курбан чорба от агнешко месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Само за майстори - точна рецепта за бистра курбан чорба с агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 60 г
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото на малки кубчета, поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода.

Оставяме да ври, като махаме образувалата се пяна.

Нарязваме на едро морковите и целината и ги прибавяме към месото.

Към края на варенето прибавяме зърната черен пипер и дафиновия лист.

Варим агнешката супа до готовност и сервираме без зеленчуците.

Бистрата курбан чорба от агнешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Абе,майстори,майстори,ама защо е нужен цял куп подправки? Ужасявам се само като го чета...
14.09.2017 17:57
9