Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Бистър курбан от чисто агнешко месо

Бистър курбан от чисто агнешко месо

Бистър курбан от чисто агнешко месо
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 килограм
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой среден
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото и го нарежете на парчета. Прехвърлете го в голяма тенджера и го залейте със студена вода - 2-3 литра, не повече.

Сложете агнешкото да се вари на умерен огън.

Добавете цялата обелена глава лук и моркова, нарязан на едро. Щом водата заври и по повърхността започне да се образува пяна, трябва да я премахвате с помощта на решетъчна лъжица.

След около 1-2 часа месото е сварено и може да го свалите от котлона. Охладете леко и прецедете агнешкия бульон. Нарязаното на едри парчета месо се залива с прецедения бульон. Лука и моркова отстранете.

Овкусете курбан чорбата със сол и черен пипер.

Варете агнешката чорба още 20-тина минути. По желание, поднесете с малко оцет, за да я подкиселите леко.

Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: