Чорба с агнешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вкусна чорбица за сгряване на душата, както са я правели нашите баби"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г + 200 г пушени кокали
  • ориз - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 стръка пресен
  • кервел - 1 вр. или керевиз
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • кисело мляко - 1 к.ч. краве
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте костите с 4 ч.ч. студена вода, добавете сол и оцет. Кипнете и варете около 40 минути на умерен огън.

Прецедете богатия бульон. Добавете агнешкото месо, нарязано на малки късчета и ситно нарязаните зеленчуци. Кипнете отново и варете около 20 минути на тих огън под похлупак.

Долейте 2 ч.ч. гореща вода, добавете ориза и варете 15-20 минути.

Свалете чорбата от котлона и застройте с яйцето, което сте разбили с киселото мляко.

Преди поднасяне, поръсете агнешката супа със ситно нарязани зелени подправки.

Чорбата с агнешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: