Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Лесна курбан чорба от печено пълнено агнешко

Лесна курбан чорба от печено пълнено агнешко

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431796266
Лесна курбан чорба от печено пълнено агнешко
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - печено
  • дробине
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрай Великден на всеки от нас ни е останало доста храна, която се чудим какво да направим.

Повечето хора са отпразнували празника с пълнено агне и е останало доста от него. Затова ви представям най-лесната рецепта за курбан чорба от печено пълнено агнешко.

Първата стъпка за направата му е да накъсате месото и да го сложите във вряла вода за 20 минути. После добавете дробинето от пълненото агне за още 10 минути.

Нивото на водата трябва да е толкова, колкото да покрие месото и дробинето изцяло. Добавете сол на вкус.

След това си пригответе застройката. В купичка или голяма чаша разбийте яйцето и киселото мляко. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от агнешкия бульон и разбъркайте.

След това на тънка струйка изсипете застройката обратно при бульона, докато бъркате непрекъснато.

Вашата лесна курбан чорба от печено пълнено агнешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: