Начин на приготвяне
Покриваме дъното на тавичка за печене с ½ от бутер тестото.
Обелваме почистваме и нарязваме на ивици крушите и ги подреждаме върху тестото.
В купа разбиваме яйцата и захарта, прибавяме брашното и сметаната. Изсипваме тази смес върху крушите и разпределяме равномерно.
Покриваме с останалата половина от бутер тесто. Намазваме с разбит жълтък и с върха на ножа правим два три разреза, за да излиза парата при печенето.
Печем на 200 градуса в топла фурна в продължение на 30 минути.
Когато изстине, нарязваме на квадрати.
За украса и сиропa: Обелваме крушите, като запазваме дръжките.
От водата, захарта и сока на изцедения лимон приготвяме сироп и в него сваряваме крушите на умерен огън.
Щом омекнат, ги изваждаме и отрязваме дъното, така че да стоят изправени.
Затопляме желето и ги заливаме. Подреждаме ти преди сервиране върху готовия сладкиш.