Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Домашен пълнен шаран

Домашен пълнен шаран

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен пълнен шаран
Снимка: Ивелина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Майсторско изпълнение - домашен пълнен шаран с влудяващ вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • орехи - ½ ч.ч.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 500 гр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 4 зърна
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го изпържваме в олиото, докато омекне.

Прибавяме ситно нарязания магданоз, орехи, черен пипер и сол. Разбъркайте добре.

Изчистваме и измиваме шарана. Оставяме да престои в тенджера със студена вода, в която сме добавили и нарязания на кръгчета лимон за 2 часа.

С получената зеленчукова смес пълним шарана и го зашиваме. Намазваме с олио и печем на 180 градуса за час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: