Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч със зелечуци и грозде

Гювеч със зелечуци и грозде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гювеч със зелечуци и грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 - 800 г, може и свинско, агнешко и др.
  • картофи - 500 г
  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 брой
  • моркови - 3 - 4 броя
  • домати - 2 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • гъби - 6 броя
  • люти чушки - 3 - 4 слабо люти
  • грозде - 10 зърна бяло
  • вино - 150 мл бяло
  • мазнина - 100 мл растителна
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • градински чай
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на порции и го сложете в голям глинен гювеч. Овкусете със сол и подправки на вкус (черен пипер, кимион или други по избор). Залейте с част от мазнината и отгоре подредете измитите и нарязани на едро, зеленчуци. Картофите и гъбите оставете цели.

Тиквичката и патладжана, който трябва да е предварително посолен и измит, нарежете на кубчета, а морковите на кръгчета. Доматите нарежете на кръгчета и прибавете най-накрая. Разпръснете гроздовите зърна и сложете зелените подправки.

Пуснете няколко люти чушки, залейте с виното, останалата растителна мазнина и похлупете гювеча с алуминиево фолио. Сложете капака и сложете да се пече на 200 градуса за 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: