Пържоли с картофи и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
16/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 643
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържоли и се начуква. Натрива се със сол. Лукът се реже на ситно.

Картофите се обелват и се настъргват на едро. Отцеждат се от течността. Лукът се смесва с картофите. Добавят се яйцата, брашното и нарязаният на ситно чесън. Всичко се разбърква.

В тази смес се топват пържолите и се пържат в загрят тиган с мазнина. След като се запържат от едната страна, се обръщат и се пържат от другата до златисто.

Изпържените пържоли се редят в тавичка, намазват се със сметана и се пекат 20 минути на 200 градуса.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар