Тиквено пюре по индийски

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
18/11/2010
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 627
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - 1 с.л. масло
  • тиква - 350 г обелена и нарязана на малки кубчета
  • прясно мляко - 10 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 3 щипки
  • къри - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в дълбок тиган, добавя се тиквата и се задушава. Сипва се млякото. Като кипне, огънят се намалява и се задушава за около 10 минути или докато тиквата омекне. Подправя се със сол, индийско орехче и къри.

Тиквата се пюрира и се охлажда.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар