Начин на приготвяне
Замесваме тесто от брашното, жълтъка, солта, 1 с.л. олио и 125 мл. вода. Оставаме го покрито за 30 минути.
В блендер смиламе лука, чесъна и лютите чушки.
Прибавяме ги към каймата, подправяме с кимиона и черния пипер.
Омесваме добре и оформяме топчета с големината на орех.
Разточваме тестото върху набрашнена повърхност и нарязваме на квадрати с големина 9х9 см.
В средата на всеки квадрат поставяме по едно топче от каймата.
Събираме ъглите, слепваме ги и увиваме, така че каймата да не може да излезе.
Завързваме леко торбичките със стъбълца от магданоз или копър и пържим в горещо олио до златисто за около 4 минути. Поднасяме с гарнитура или сос по избор.