Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и почистваме ябълките от сърцевината, като ги издълбаваме внимателно с дълъг нож. Намазваме ги с лимонов сок, за да не потъмнеят.
В блендер разбиваме фурмите, бадемите и канелата и с тази смес пълним ябълките.
Разстиламе една кора и я намазваме с разтопено масло. В средата поставяме ябълка и поръсваме със захар. Събираме четирите края на кората и увиваме ябълката.
След това увиваме във още две кори, като редуваме мястото на събиране на корите ту нагоре, ту надолу.
Повтаряме всичко с втората ябълка и останалите 3 кори. Накрая поливаме с масло и двете пакетирани ябълки.
Печем в топла фурна на 180 градуса за 45 минути.
Докато ябълките се пекат, приготвяме крема, като разбиваме сметаната със захарта и прибавим калвадоса.
При сервиране поставяме с лъжица от крема на дъното на плоска чиния и отгоре поставяме пакетчето с ябълка.
Коментари