Пурички с праз лук

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
17/11/2015
"Невероятно вкусни и хрупкави банички пурички от нашия Мастър Шеф Севда Андреева. Пълнежът може да бъде със сирене, праз, спанак, лапад или каквото решите - все ще бъде вкусно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 495
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на парченца с дебелина 1 см.

Задушаваме с половината олио и сол при непрекъснато бъркане, оставяме да изстине и смесваме с натрошеното сирене.

Нарязваме маслото на малки парчета и заливаме с гореща вода. Прибавяме останалото олио и разбъркваме.

Разделяме корите и групираме по две.

Намазваме едната със сместа от мазнина и олио, върху нея слагаме втората и намазваме отново.

Слагаме от плънката и навиваме на руло. Така постъпваме и с останалите кори.

Подреждаме в тавичка на разстояние една от друга, намазваме с мазнина и печем пуричките в гореща фурна на 180 градуса, докато порозовеят.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Eleya
Eleya
30.10.2016 20:30
А кои кори имате предвид като казвате "от дебелите"?! Благодаря!
16
6
Люси
Люси
30.11.2015 20:22
Изглеждат много апетитно!
1
3