Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Телешка Супа»Окрошка – студена супа с месо и кисели краставички

Окрошка – студена супа с месо и кисели краставички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Окрошка – студена супа с месо и кисели краставички1 / 2
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Не сте и предполагали, че може да има студена супа, която така ще ви замае главата"

Необходими Продукти

  • варено месо - 600 г, телешко
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сметана - 150 гр. заквасена
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - ½ глава
  • горчица - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • саламура - от краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата и нарязваме белтъците.

В купа смесваме нарязаното на дребно предварително добре сварено месо, нарязаните краставички, лук и чесън.

Прибавяме белтъците и саламурата, доливаме вода и разбъркваме.

Намачкваме жълтиците и ги смесваме със сметаната и горчицата.

Изливаме в супата подслаждаме със захар и изстудяваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: