Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мафалда със сметана и чесън

Мафалда със сметана и чесън

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Мафалда със сметана и чесън1 / 2
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 2 ч.ч. мафалда
  • чесън - 2 глави, малки
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л. нарязан
  • босилек - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • бял пипер - 2 щ.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете тенджера с вода и посолете. Щом заври, пуснете пастата и варете толкова време, колкото е посочено на опаковката. Междувременно обелете чесъна и нарежете на едро скилидките.

В дълбок тиган загрейте 3 с.л. зехтин и задушете чесъна. Отдръпнете от огъня и добавете сметаната, оцета и подправките. С получения сос залейте пастата и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: