Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на по-едри късове. Загрейте в по-голяма тенджера мазнина и запържете поръсеното с черен пипер месо, докато си смени цвета.
Извадете го и в същата мазнина запържете накълцания ситно лук, а щом, поомекне, добавете и по-едро скълцания чесън.
Върнете месото и долейте виното. Оставете да се готви, докато месото омекне, като добавите счукания дафинов лист и от време на време доливате по малко вода.
Щом месото е напълно готово, посолете и добавете черен пипер и чубрица. Сипете в тенджерата предварително разбитата сметана и бъркайте за няколко минути. Снемете от котлона и поръсете с прясно накълцан магданоз.
Сварете едро нарязаните моркови и картофите. Сложете по един морков и нарязан картоф в чиния и сипете отгоре от свинското със сметана и чесън.
Коментари