Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с чесън и сметана

Карфиол с чесън и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Карфиол с чесън и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Карфиолът с чесън и сметана е страхотна идея за гарнитура към всякакви риби и птичи меса"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • краве масло - 3 с.л.
  • сметана - 400 г готварска
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/4 глава
  • олио - 50 мл
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчупете карфиола на розички и го бланширате във вряща леко подсолена вода.

Отцедете го добре и го оставете настрана.

Запържете лука и чесъна в тиган със сгорещена мазнина.

Добавете карфиола, маслото и овкусете с черен пипер и сол.

Затворете тигана с капак и оставете карфиола да се задушава за около 10 минути.

Сипете сметаната и разбъркайте зеленчуковото ястие. Може да сипете и малко водичка допълнително.

Карфиолът с чесън и сметана е страхотна идея за гарнитура за всякакви риби и птичи меса.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: