Начин на приготвяне
Лимоните се измиват добре, обливат се с вряла вода и се подсушават. Кората на лимоните се настъргва, меката част на лимоните се нарязва на парченца. Семките се махат и лимоните се пасират.
Брашното с бакпулвера се пресява, добавя се солта и лимоновата кора. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавя захарта. Разбива се до бяло. Добавят се едно по едно яйцата и се добавя сместа с брашното.
Замесва се меко тесто, прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути. Пасираните лимони се смесват със захарта, нишестето и джинджифила и се разбъркват добре.
Тестото се разделя на две равни части. Разточва се на две кори малко по-големи от тавата, в която ще се пече паят. Едната кора се слага в намазана с мазнина тава, отгоре се слага плънката и се покрива с останалото тесто.
Краищата се защипват, правят се дупки за излизане на парата и паят се пече 35 минути на 180 градуса.