Овнешко рагу с картофи

24/11/2015
"Имате ли овнешко месо, хич не се колебайте - това е точната рецепта за приготвянето му "
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме овнешкото месо на парчета, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В тиган загряваме олиото и изпържваме парчетата месо. Прехвърляме ги в глинен гювеч.

В мазнината от пърженето на месото посипваме и запържваме брашното и добавяме доматената паста. Доливаме гореща вода и разбъркваме.

Поливаме с тази смес месото и слагаме гювеча във фурната.

Включваме на 180 градуса за час. Нарязваме почистените моркови и картофи и слагаме при месото.

Поръсваме с черен пипер и прибавяме дафиновия лист.

Връщаме във фурната и готвим още 30 минути. Малко преди края слагаме в гювеча бучката масло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар