Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и към него прибавяме яйцата и захарта, разбиваме с миксер и добавяме киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилиите.
Натрошаваме шоколада на дребни парчета и добавяме към сместа. Изсипваме в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин.
След изпичане, вадим от тавичката и оставяме за кратко да се охлади. След това го начупваме на малки парчета и още топъл го притискаме много стегнато в кексова форма с дупка.
Оставяме в хладилника да се охлади и стегне за 12 часа. Сваряваме консервата с кондензираното мляко за 1.30 мин., оставяме хубаво да изстине.
Разбиваме сладкарската сметана с миксер и добавяме охладеното кондензирано мляко. Бием до пухкав крем.
Вадим формата от хладилника и внимателно я поставяме под топла вода, за да се стопли малко маслото. Обръщаме в сервизна чиния и поливаме с банановото мляко.
Покриваме със пухкавия крем и украсяваме по избор.
Коментари