Картофена яхния с пилешки бутчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
27/11/2015
"Класиката, за която ще чуете само хвалебствия - картофена яхния с пилешки бутчета"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 261
  • Преглеждания за месеца486
  • Преглеждания за седмицата172
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и ги режем през хрущяла на две.

Загряваме в дълбока тенджера олиото и запечатваме за кратко месото от двете страни. Вадим от тенджерата.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук и моркови. Изсипваме обелените и нарязани на кубчета картофи и разбъркваме.

Добавяме доматеното пюре и щипка захар и запържваме. Връщаме обратно месото и доливаме вода, около 1 литър.

Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус. Намаляваме котлона на средна степен и оставяме да къкри под капак за 30-40 мин.

Махаме капака и добавяме брашното разтворено в малко студена вода, за да се сгъсти сосът. Оставяме още 15 мин. на котлона без капак.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Люси
Люси
30.11.2015 20:02
Традиционна манджа
0
0