Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Испански пържени сладки с канела

Испански пържени сладки с канела

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
51
Испански пържени сладки с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30-35 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 - 3.5 ч.ч.
  • мастика - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • суха мая - 1 пакетче, разтворено в 8 ч.л. топла вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с ¾ ч.ч. от захарта. След това прибавете 1 ч.л. канела, солта, мастиката, млякото и разтворената мая.

Добавете брашното, разбийте добре и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си (около 2 часа).

Когато тестото се надигне, загрейте олиото. Гребвайте с лъжица, като си помагате с втора, за да оформите топки.

Изпържете ги и ги отцеждайте на кухненска хартия. Поръсете сладките с оставащата канела и захарта, смесени заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: